Swaanen en Buysmans opnieuw Nederlands Kampioen!

Jeroen en Robin hebben tijdens de Altena Rally naast de overwinning ook het Nederlands Kampioenschap in de wacht gesleept.

 

Dit weekend zijn we de Veka-Eurol -Auto Altena Rally gaan bezoeken , de nieuwste aanwinst in het Open Nederlandse Rally Kampioenschap. De westrijd die doorging in het Land van Heusden en Altena heeft voor het nodige spektakel gezorgd mogen we wel stellen. Het was ook deze wedstrijd die de beslissing kon brengen in het kampioenschap.
 
De wedstrijd ging van start onder steeds dreigender wolken en de eerst proef was nog niet helemaal van start gegaan of de eerste druppels waren al op het toneel. Jeroen Swaanen, leider in het kampioenschap, moest bij de eerste zeven eindigen indien zijn grootste concurrent Bernhard ten Brinke de wedstrijd won. Jeroen vloog er meteen in en liet drie snelste tijden optekenen op rij en had meteen een kloof van meer dan 20s op Bernhard. Wedstrijd gereden dacht men maar op proef vijf liep het niet goed voor Jeroen en hij verloor er bijna 27s waardoor hij tweede werd en Bernhard de leiding overnam. Terug spanning maar deze duurde maar tot proef zeven waar de Ford Fiesta WRC van de baan ging.

Bij het aanremmen van een chicane brak de Fiesta uit op het kletsnatte wegdak en er was geen houden meer aan. De vaten gevuld met water waren plots een kegelspel geworden en we mogen stellen dat Bernhard meteen zijn strike te pakken had. Helaas verteerde de Fiesta niet goed het contact en liep wel wat schade op. Bernhard liet nog weten dat het er erger uit zag dan het eigenlijk was maar het was best schrikken toen we in de verte de Fiesta zagen tollen.