Met nieuw powertrio klaar om te knallen!

De afgelopen maanden hebben we als team keihard gewerkt om alles rond te krijgen voor onze eerste rally van 2013. De inspanningen zijn niet voor niets geweest, want Imex Racing staat met een ijzersterk pakket aan de start van de ELE Rally.

Het is gelukt om de auto te bemachtigen die bovenaan onze wensenlijst stond: de Citroën C4 WRC. Een unieke auto, volgens de kenners toch wel de ultieme 2-liter WRC. Ik ben erg benieuwd hoe bruut zo’n oude kampioensauto van Sebastien Loeb is. Voor de fans is het ook mooi, want in de ELE Rally was nog nooit een C4 WRC te zien.

Hans Weijs Motorsport

Dat het is gelukt om zo’n C4 naar Nederland te halen hebben we voor een belangrijk deel te danken aan Hans Weijs. Hans heeft zijn connecties bij Citroën aangesproken, waarna de bal is gaan rollen. Hans Weijs Motorsport zal ook de service en de afstelling van de auto voor z’n rekening gaan nemen.

Het is de eerste keer dat Imex Racing met Hans samenwerkt en het bevalt super. Hans weet als ervaren rijder precies wat nodig is om professioneel te kunnen werken. Voor mij als rijder is het ook fijn om zo’n ervaren man als klankbord te hebben. Je bent ook als tweevoudig kampioen nooit te oud om te leren.

Nieuwe navigator

Op 31 mei en 1 juni zit een nieuwe navigator naast me omdat Robin dit seizoen met Dennis Kuipers rijdt. We hebben opnieuw gekozen voor een ervaren Belg: Davy Thierie. Hij heeft de laatste jaren veel gereden met Bernhard ten Brinke. Davy is een heel prettig mens en bovendien zeer professioneel.

Daarmee is het powertrio voor de ELE Rally compleet. En dat is ook zeker de verdienste van mijn trouwe sponsors Axians ICT, Capi Europe, Van Vliet Transport en Imex BV. Ik denk echt dat we het pakket hebben om te kunnen knallen in de ELE.

De winnaar van onze prijsvraag is Stefan van Ras. Hij had alle vragen goed en wint hiermee een tegoedbon van Bloembak.nl.

We gaan voor de rally nog een dag testen in Nederland met de C4 WRC om een goede afstelling te vinden voor het Nederlandse asfalt. We laten niets aan het toeval over, want het doel is duidelijk: winnen. Of dat lukt weten we pas na de laatste proef, maar ik ga d’r in ieder geval helemaal voor!

 

Met rallygroet,


Jeroen Swaanen