Imex Racing trakteert in Amsterdam op klassiek driftfestijn

De Amsterdam Short Rally is al jarenlang het traditionele openingsfeestje van de tweede seizoenshelft. Imex Racing is zondag van de partij met een iconische rallywagen: de BMW E30 M3; een spektakelmaker van het zuiverste water. Hans Weijs Junior zal bij uitzondering de gastheer zijn voor dit driftfestijn, terwijl Toine van de Ven de pacenotes voorleest.

De BMW E30 M3 is een icoon in de rallysport. Het hoogtoerige motorgeluid doet de liefhebber ook decennia later nog watertanden, terwijl de achterwielaandrijving in combinatie met de perfecte balans zeer fraai driftwerk mogelijk maken.

“Dat is ook de reden dat ik zondag toeschouwer ben”, vertelt regerend open Nederlands rallykampioen Jeroen Swaanen. “Hans Weijs heeft heel veel ervaring met de M3 en weet precies hoe hij een mooie show kan geven, want daar is het Imex Racing om te doen!”

Iets terug doen

Voor gelegenheidsnavigator Toine van de Ven wordt het rallyfeestje in de hoofdstad zijn eerste kennismaking met de sport in een rallywagen. Jeroen Swaanen: “Wij hebben als Imex Racing zoveel te danken aan Toine en zijn bedrijf Capi Europe (specialist in potterie, red.), dat we het leuk vinden om eens iets bijzonders terug te doen.”

Hans Weijs kijkt uit naar de klassementsproeven waar veel ruimte is om te driften en te vegen met de BMW M3. “Zo’n M3 verveelt mij nooit. Je kunt er bijna alles mee en de auto is nog steeds echt snel ook, al is het model al ruim 20 jaar oud. Zelf rijden is ook een leuke afwisseling naast het prepareren en runnen van rally-auto’s waarmee ik me normaal bezig houd binnen Hans Weijs Motorsport.”

Vanaf 12.00 uur

De Amsterdam Short Rally wordt verreden in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De eerste auto start om 12.00 uur, terwijl de finish rond 16.30 uur zal zijn. Je kunt Imex Racing ook bezoeken op het servicepark op het terrein van De Telegraaf aan de Plimsollweg. Meer informatie en een proevenoverzicht is te vinden op www.amsterdamshortrally.nl.