Handenwrijvend naar Hellendoorn

Soms moet je het geluk een beetje helpen. En dat is precies wat we als Imex Racing gaan doen op weg naar onze laatste wedstrijd van het seizoen. Vooraf aan de Rally van Hellendoorn werken we een uitgebreid testprogramma af. Ondanks de vroege exit tijdens de GTC Rally beseften we als team en onze trouwe sponsors Axians ICT, Capi Europe, Van Vliet Transport en Imex al heel snel: opgeven is geen optie!

Dus zijn we van de partij in Hellendoorn met een kakelverse Citroen C4 WRC, die opnieuw wordt gerund door Hans Weijs Motorsport. De notes zullen worden voorgelezen door Bjorn Degandt. De Belg is de vaste navigator van Hans Weijs en heeft ervaring van Finland tot Zuid-Afrika.

Hemicuda Rally

De Overijsselse rallyklassieker belooft weer een fantastisch spektakel te worden met onder meer 10 (!) WRC’s aan de start. Uiteraard wil Imex Racing meeblazen om de podiumplaatsen, dus hebben we de voorbereiding dit keer anders aangepakt. De aftrap vormt een test met de Citroën DS3 R3 van Hans Weijs Motorsport om weer eens een lekker potje te sturen.

Met deze Franse skelter starten we dit weekeinde in de Hemicuda Rally rondom Koekelare (België). Een rallyrijder is immers op z’n best als de chronometer meeloopt. Het resultaat is van ondergeschikt belang; wedstrijdritme op doen en de samenwerking met Bjorn fijnslijpen, daar draait het om.

Big smile & topvorm

Daags voor het rallyfeest in Hellendoorn gaan we ook nog testen met de Citroën C4 WRC om vertrouwen te tanken en de laatste finesses te vinden in de afstelling van onze World Rally Car. Al met al een prima voorbereiding om met een big smile én in topvorm naar Hellendoorn af te reizen. De concurrentie is heftig, maar we gaan onze huid duur verkopen in Twente!

Met rallygroet,

Jeroen Swaanen